elektrische tandenborstel


elektrische tandenborstel 1.0

afbeelding

Source: Jonas Bergsten
( Publiek domein )

tandenborstel met een motortje in het handvat dat de kleine ronde borstel in rotatie brengt waardoor een groot deel van het poetswerk elektrisch wordt verricht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een elektrische tandenborstel…

is een tandenborstel; is een borstel; is een gereedschap

  • [Constructie] heeft een kop met een rond stukje kunststof borstel; heeft een motortje in het handvat
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kan oplaadbaar zijn; poetst beter dan een handtandenborstel
  • [Werking of functionering] werkt op elektriciteit, maar kan ook op batterijen werken

    Algemene voorbeelden


    Elektrisch poetsen is heel anders dan met de hand poetsen. Je moet de elektrische tandenborstel op tand en tandvlees zetten en dan langzaam tot drie tellen, terwijl de borstel poetst. Daarbij mag je de borstel voorzichtig over het tandoppervlak en het tandvlees heen en weer bewegen. Niet heen en weer schrobben zoals bij een gewone borstel.

    http://www.bambodino.nl/index.htm

    De huidige generatie elektrische tandenborstels verwijdert meer plak dan handtandenborstels, ook tussen de tanden en kiezen in (84% tegenover 60% bij normaal poetsen). Bovendien is een elektrische tandenborstel handig als je, om welke reden dan ook, moeite hebt met de juiste poetsmethode. Een elektrische borstel heeft namelijk als voordeel dat hij automatisch de juiste poetsbewegingen maakt.

    http://www.gezondheidsnet.nl/

    Uw kind mag best zelf poetsen maar we kunnen niet verwachten dat daar nog veel structuur in zit. U moet dan ook tot ongeveer 6 jaar echt even napoetsen om het 'echte' werk te doen. Een elektrische tandenborstel kan daarbij uitstekend helpen.

    http://www.bambodino.nl/index.htm